Tag Archives: menn

Barbering med kost og barbersåpe

Det er flere grunner til hvorfor tradisjonelle barberingsprodukter bør brukes fremfor kommersielle engangs produkter. Tradisjonelle produkter inneholder naturlige ingredienser uten kjemiske tilsetninger og er av god kvalitet. Barberingssåpen er kortreist og produseres i Norge og er miljøvennlig fordi barbersåpen ikke produserer avfall slik som bokser med barberskum gjør. Barbersåpen er pakket i papir som enkelt kan resirkuleres.

Såpene er samtidig svært drøye i bruk og varer lenge – bra for deg, miljøet og lommeboken!

– Den største feilen menn gjør når det kommer til barbering, er at de barberer seg før de dusjer.
Det er viktig at huden er både varm og våt før man barberer seg. Dette gjør at porene i huden åpner seg, og både huden og hårene blir mykere.

Chinh Vo – Inch Frisører

Varmt vann er viktig for en best mulig barbering, derfor er det en fordel å ha dusjet først. Når hårene absorberer varmt vann, blir de mykere og enklere å kutte. Et alternativ er å skylle ansiktet godt med varmt vann før barberingen.

Barberhøvel

Tradisjonelle barberhøvler har blitt veldig populære grunnet den gode kvaliteten på høvelen og fordi det er mer miljøvennlig og økonomisk gunstig. Tradisjonelle høvler bidrar til en tettere barbering og du trenger bare kjøpe barberblader som byttes ut etterhvert når bladet starter å bli sløvere under barberingen. Du får forskjellige typer barberblader med forskjellig skarphet. Her finner du en liten oversikt og informasjon over forskjellige barberblader.

Hva betyr barberhøvel med lukket kam? Dette betyr at kun en liten del av barberbladet er eksponert. En barberhøvel med lukket kam innebærer at den beskytter huden i større grad enn en barberhøvel med åpen kam, og gir derfor en mildere barbering. Lukket kam er den vanligste typen hode for tradisjonelle barberhøvler.

Barberkost og barbersåpe

Det anbefales å bruke en barberkost for å skumme opp barbersåpen. Barberkosten vil løfte hårene, fukte skjegget og gi en god massasjeeffekt. Ved bruk av en barberkost bruker man også mindre mengder produkt, fordi barberkosten hjelper med å produsere mer skum.

En god barbersåpe bør være fuktighetsgivende og skumme godt. Grims have Barbersåper er fuktighetsgivende og brukes til tradisjonell barbering. Barbersåpen vil bidrar til at høvelen glir lettere over huden, bløtgjør og gir et tykt langvarig skum. Såpen er tilsatt ekstra glysering for å holde huden myk etter barbering. Anbefales alle hudtyper og finnes i tre varianter; duftfri, rosmarin, og cedertre.

Under barberingen skal man barbere med hårveksten for å unngå inngrodde hår og irritasjon. Husk å skylle ansiktet med kaldt vann for å hjelpe å lukke porene, og pass på å ikke bruke produkter som inneholder for mye parfyme eller alkohol etter barberingen. Tradisjonelle barberingsprodukter inneholder som regel alkohol og dette tørker ut huden, derfor anbefales spesielt de med tørr eller sensitiv hud å ikke bruke produkter som inneholder alkohol.

Hudpleie etter barbering

Pleien etter barbering er like viktig. Før barberingen trenger hårene å bli mykere slik at de er lettere å kutte, og etter barberingen trenger huden ofte mye pleie. I listen under finner du vårt utvalg av barberingsprodukter av høy kvalitet. I tillegg til å bestå av naturlige ingredienser er produktene svært drøye i bruk!

Økologisk Skjeggolje: – En fuktbevarende skjeggolje med maskulin og skogaktig duft av lime, cedertre, rosmarin, einer og lavendel. Arganolje er spesielt god for pleie av skjegg fordi oljen pleier håret og holder skjegget bløtt og mykt hele dagen. Anbefalt til pleie av alle typer skjegg.

Her finner du økologisk skjeggolje

Jojobaolje: – 100% Naturlig, økologisk og vegansk Jojobaolje. Oljen er svært lik vår egen hudolje (sebum) og absorberes derfor raskt og langt inn i huden uten å tette igjen porene. Jojoba oljen stabiliserer hudens egen fettproduksjon, og kan derfor være fin ved akne problemer. Den har også antibakterielle egenskaper og har et høyt innhold av nærende fettsyrer. Jojoba oljen passer for alle typer hud, og er særlig fin til tørr hud og akne. Kan brukes etter barbering og voksing for å hindre irritert og rød hud, da den reparerer hudens egen syrekappe som skades ved hårfjerning.

Her finner du Jojobaolje

Her finner du hele utvalget vårt av skjeggoljer og barbersåper.

Kilder: https://www.abcnyheter.no/livet/mote/2014/05/08/199316/slik-barberer-du-deg-riktig

https://beecoshop.no/butikk/bad/barbering

https://www.barbershop.no/pages/hvilket-barberblad-passer-for-meg

Produkter til mannen

Mannen er som oftest ikke den med flest hygieneartikler på badehyllen sin. Men de aller fleste bruker noen; såpe til vask av hår, ansikt og kropp, en fuktighetsgivende og beskyttende krem/ olje til huden, solkrem for beskyttelse mot solen, og produkter til barbering/ pleie og stell av hår og skjegg. Her kan du lese mer om barbering i vårt blogginnlegg.

Videre presenterer vi et forslag til enkle og naturlige produkter til han!

Huden er kroppens største beskyttende organ, derfor bør man være oppmerksom over hvilke ingredienser man bruker.

– Det som påføres huden, absorberes av huden.

Hårshampo

Vi har et godt utvalg shampo som egner seg til de fleste hårtyper. Her kan du lese mer om de forskjellige hårtypene og finne den shampoen som er mest egnet til ditt hår. Shampo i fastform er enkelt, naturlig og maskulint.

Her kan du lese hvordan man bruker en shampo bar.

Ølsåpe: Alle menn liker øl, så hvorfor ikke ha litt øl i håret også? Øl sies nemlig å gi håret både spenst, glans og volum. Grims Have sin Øl shampo, er en mild shampo som renser skånsomt, uten å tørke ut hår og hodebunn. Shampoen har et deilig fyldig og kremet skum. Shampoen er duftfri, og passer til normalt/fett hår.

Her finner du Ølsåpe

Neslesåpe: Nesle sies å egenskaper som hjelper mot flass, og som stimulerer hårveksten. Nesleshampoen til Grims Have er en mild shampo med nesle. Shampoen gir næring til hår og hodebunn, og renser skånsomt uten å tørke ut hår eller hodebunn. Shampoen gir fyldig kremet skum og har frisk duft av spearmint, og passer til normalt hår.

Her finner du Neslesåpe

ShampoBAR: Det enkle er ofte det beste! Denne milde ShampoBAR, er spesielt utviklet for de med allergi og sensitiv hud. Inneholder økologiske fuktighetsgivende oljer, som bevarer fuktigheten i hår og hodebunn uten å tørke ut. Duftfri, og anbefalt til alle hårtyper.

Her finner du ShampoBAR

Ansiktspleie

Ansiktspleie er viktig uansett alder. Det er mye huden utsettes for daglig, som vind og vær, forurensning og barbering. Det er derfor ekstra viktig å ta godt vare på den!

Du kan lese mer om ansiktspleie på bloggen.

Såper

Kullsåpe: Denne fantastiske såpen fra Grims Have brukes både til ansikt og kropp, og er spesielt egnet til fet hud og akne. Såpen er laget av pleiende og mykgjørende oljer som ikke tørker inn huden, og skummer godt. Duftfri, og anbefalt de med fet hud og akne.

Her finner du Kullsåpe

Ansiktssåpe med havre: Grims Haves milde ansiktssåpe med havre, inneholder et høyt innhold av pleiende sheasmør og den er spesielt egnet for sensitiv hud. Ansiktssåpen er fuktighetsgivende og pleiende og kan hjelpe å redusere rødhet og kløe i huden. Ved hjelp an tilsatt havre kan den ha en mild eksfolierende effekt og den kan hjelpe mot akne og hudorm.

Her finner du Ansiktssåpe med havre

Geitemelksåpe: Kjempe allsidig og mild med et høyt innhold av pleiende Sheasmør og fet geitemelk. Det høye fettinnholdet i såpen gjør den ekstra skånsom, og passer derfor ypperlig til sart ansiktshud. Særlig ved tørr vinterhud og eksem er denne å anbefale. Geitemelksåpen er i tillegg til å være super til ansikts vask, også en super allround såpe til håndvask, kroppsvask, og hårvask. Såpen er duftfri, og derfor særlig fin for allergikere og duft sensitive.

Her finner du Geitemelksåpe

Oljer

I stedet for fuktighetskremer, kan man også benytte rene, naturlige baseoljer.

Mandelolje: En lett mykgjørende olje og som absorberes raskt uten at huden føles fet. Mandeloljen er rik på mineraler og vitaminer ( A, B1, B2, B6 og E.) Den gir næring og fuktighet til huden og roer irritert og sensitiv hud. Mandeloljen er en svært god hud og ansiktsolje til alle hudtyper og særlig fin til eksem, irritert, tørr eller sensitiv hud. Kan brukes som massasjeolje, hudolje, ansiktsolje, babyolje eller badeolje. Fin som baseolje ved tilsetting av eteriske oljer.

Her finner du Mandelolje

Avokadoolje: 100% naturlig, økologisk og vegansk avokadoolje som er rik på essensielle fettsyrer, vitaminer og aminosyrer. Avokado olje trenger dypt inn i huden, og tilfører næring og fuktighet. Avokaooljen virker cellefornyende på huden, gir en lett solbeskyttelse. Særlig god for tørr og aldrende hud.

Her finner du Avokadoolje

Jojobaolje: 100% Naturlig, økologisk og vegansk Jojobaolje. Oljen er svært lik vår egen hudolje (sebum) og absorberes derfor raskt og langt inn i huden uten å tette igjen porene. Jojoba oljen stabiliserer hudens egen fettproduksjon, og kan derfor være fin ved akne problemer. Den har også antibakterielle egenskaper og har et høyt innhold av nærende fettsyrer. Jojoba oljen passer for alle typer hud, og er særlig fin til tørr hud og akne. Kan brukes etter barbering og voksing for å hindre irritert og rød hud, da den reparerer hudens egen syrekappe som skades ved hårfjerning.

Her finner du Jojobaolje

Arganolje: 100% Naturlig og vegansk arganolje. Utmerket olje for hud og hår og er rik på E-vitamin og fettsyrer som virker revitaliserende og cellefornyende på huden. Arganoljen absorberes raskt i huden uten at huden føles fet. Den er svært nærende og fuktighetsgivende, og den inneholder sgualane som gjør huden myk og er beskyttende mot vær, vind og sol.

Her finner du Arganolje

Her finner du vårt utvalg av ansiktsoljer og ansiktssåper

Kilder: https://www.abcnyheter.no/livet/mote/2014/05/08/199316/slik-barberer-du-deg-riktig