Tag Archives: såpefabrikken

En liten og annerledes arbeidsplass

Såpefabrikken er den ideelle virksomheten IVATER AS sitt entreprenørskapsinitiativ. Det startet som et prosjekt i Grimstad i januar 2017, som en arbeidstreningsarena for personer med tidligere ruserfaring.

Her kan du lese mer om Såpefabrikken.

Ved å gi deltakerne muligheten til å arbeide med et tradisjonelt håndverk, var målet et sted for varig rusfrihet og arbeidserfaring. Ideen var å lage håndlagde såper og velværeprodukter av høy kvalitet bestående av naturlige ingredienser

«I begynnelsen het konseptet ‘get clean’, der kombinasjonen fysisk renhet og renhet fra rus var grunntanken. Renhet i både det fysiske og sosiale miljøet står fortsatt sentralt, og vi tenker bærekraft både i produksjon og menneskesyn.»

– Såpefabrikken

Såpefabrikkens produkter

Våren 2020, flyttet Såpefabrikken til nye koselige lokaler i Kristian IVs gate. Her foregår all produksjon av varene. Alle produktene fra Såpefabrikken er håndlaget og av høy kvalitet. Produktene består utelukkende av naturlige ingredienser uten kunstige tilsetningsstoffer. Av hensyn til kunde og miljø er produksjonen, med noen helt få unntak basert på økologiske produkter.

Her kan du lese mer om ingrediensene vi bruker i såpene

Reisen inn i verdenen med naturlige såper og velværeprodukter er utrolig spennende! Det er så mange produkter vi mennesker tar for gitt som kjøpes i en plastflaske i butikken, full av ingredienser som man trenger en mastergrad i kjemi for å skjønne. Men ser man til andre land eller litt tilbake i tid, finner man ærlige, naturlige og sunne produkter. I såpefabrikken ønsker vi å gjøre disse produktene kjent og tilgjengelig.

Produksjon

I dag produserer såpefabrikken såper, og diverse hudpleie produkter, i tillegg til duftlys og romduft med eteriske oljer. Vi har også eksterne leverandører vi selger produktene til. Deriblant såpekunstneren Grims Have!

All produksjon av Såpefabrikken produkter skjer for hånd i liten skala i vårt verksted. Produksjonen består av såpekoking, kutting og klargjøring, lysstøping, blanding av oljer mm.

Såpefabrikken selger produktene sine i nettbutikken, og fra åpent verksted i Kristiansand hver torsdag. Produktene selges også fra ulike forhandlere rundt i landet.

Ønsker du å bli forhandler?

Har du lyst til å selge våre produkter?

Vi synes det er utrolig gøy om du ønsker å selge våre produkter i din butikk.

Det er produktene fra ‘Get clean by Såpefabrikken‘ som forhandleravtalen omfatter. Vi har også andre leverandører i vår nettbutikk, men disse må du tegne egen forhandleravtale med om det er ønskelig.

Det vi trenger å vite om deg er din bedrifts navn, organisasjonsnummer, lokasjon og litt om konseptet. Vi synes det er ekstra stas om du har et konsept som er forenelig med vårt verdigrunnlag. Det er ønskelig å ikke ha forhandlere for tett på hverandre, så vi tilstreber en naturlig geografisk spredning.

Send oss en mail på: post@sapefabrikken.no.

Vi utvikler stadig nye produkter, så stay tuned 🙂