Ansiktspleie – Ta vare på huden

Idag finnes det hudpleieprodukter til forskjellige hudtyper, men dessverre inneholder mange tilsetningsstoffer som kan være skadelige for huden.

Selv om det har blitt bedre og det heldigvis har kommet flere produkter som inneholder færre skadelige stoffer, trenger ikke produktene å være kostbare eller bestå av fremmede ingredienser og kjemikalier. Ansiktspleie bør være så enkelt som mulig og alltid bestå av naturlige ingredienser. 

Vann og solkrem

Det første av to råd, – drikk mye vann! I følge nhi – norsk helse informatikk, skal en voksen drikke 2 liter vann daglig. Det første valget av tørstedrikk bør være vann. Vann sies også å kunne bidra med å gi ansiktsshuden mer elastitet, glød og mindre urenheter.

Solkrem er noe alle trenger å bruke for å forhindre å bli solbrent når man er ute. I følge fhi – Folkehelseinstituttet kan solstrålene (UVA og UVB) fra sola føre til tidlig aldring av huden og gi pigmentflekker. I verste fall kan for mye sol også føre til hudkreft.

Ansiktspleien er viktig for å opprettholde en frisk og sunn hud, -uansett alder. 

Såper til vask av ansikt

Har du tenkt over hvor mange ting huden din utsettes for hver dag? Vind, kulde, sol, men også kostholdet kan påvirke huden! Det er mye som huden utsettes for daglig, derfor er det ekstra viktig å ta godt vare på den. Når man renser og vasker huden er det viktig å ikke bruke produkter som inneholder stoffer og ingredienser som kan påvirke huden ytterligere.

Kullsåpe: 100% Naturlig, økologisk og plantebasert såpe tilsatt kull. Kullsåpen kan brukes til vask av både ansikt og kropp, og er fantastisk til fet hud, kviser og akne. Aktivt kull tiltrekker seg smuss og olje fra huden og den skal også være antibakteriell. Såpen er laget av pleiende og mykgjørende oljer som ikke tørker inn huden, og såpen er duftfri og skummer godt.

Her finner du Kullsåpe

Ansiktsåpe med havre: 100% Økologisk, naturlig og plantebasert ansiktsåpe med havre. Dette er en mild og eksklusiv, duftfri såpe med høyt innhold av pleiende Sheasmør.

Den er laget spesielt for sensitiv hud, og passer derfor godt til ansikt, eller til barn og baby. Oljene i såpen trekker godt inn i huden, uten å tilstoppe porer. Ved hjelp av tilsatt havre, vil den ha en mild eksfolierende effekt, som virker fornyende på huden.

Havren er med på å ta opp overflødig olje fra huden hvis huden er fet, den kan hjelpe mot rødhet og hudirritasjoner samtidig som den er fuktighetsgivende og pleiende for huden.

Her finner du Ansiktssåpe med havre

Geitemelksåpe: 100% Naturlig, økologisk geitemelksåpe som er kjempe allsidig, og en absolutt bestselger! Såpen er mild og eksklusiv med et høyt innhold av pleiende Sheasmør, og deilig fet geitemelk. Det høye fettinnholdet i såpen gjør den ekstra skånsom, og derfor ypperlig til sart ansiktshud til både små og store. Du kan lese mer om de pleiende oljene som finnes i såpene i bloggen vår. Særlig ved tørr vinterhud og eksem er denne å anbefale. Geitemelk såpen er i tillegg til å være super til ansikts vasken, også en super allround såpe til håndvask, kroppsvask, og hårvask. Såpen er duftfri, og derfor særlig fin for allergikere og duft sensitive.

Her finner du Geitemelksåpen

Oljer til ansiktet

Etter rengjøring av huden, er det viktig å pleie huden ved å tilføre den fuktighet og næring. Det er mange som bruker fuktighetsgivende kremer, men det er også svært mange som foretrekker å bruke oljer til ansiktet istedenfor.

Oljer er laget av naturlige ingredienser og kommer opprinnelig fra planter og frukter. Du kan lese mer om hvordan de forskjellige baseoljene blir til, ved å lese på bloggen vår. Oljer har mange ting til felles, de er svært næringsrike og fuktighetsgivende, fulle av omega, fettsyrer, vitaminer og mineraler som huden elsker! De er også svært drøye i bruk og varer lenge. Akkurat som med kremer kan man finne den som er best egnet til sin hud. Når man velger en ansiktsolje er det det samme, men oljer er langt mer allsidige enn kremer, siden de brukes til både ansikt, kropp og hår.

Jeg har selv brukt hjemmelaget krem tidligere, men foretrekker å bruke ansiktsolje både morgen og kveld, da den gir huden den fuktigheten jeg trenger gjennom hele dagen.

Mandelolje: En lett mykgjørende olje og som absorberes raskt uten at huden føles fet. Mandeloljen er rik på mineraler og vitaminer ( A, B1, B2, B6 og E.) Den gir næring og fuktighet til huden og roer irritert og sensitiv hud. Mandeloljen er en svært god hud og ansiktsolje til alle hudtyper og særlig fin til eksem, irritert, tørr eller sensitiv hud. Kan brukes som massasjeolje, hudolje, ansiktsolje, babyolje eller badeolje.  Fin som baseolje ved tilsetting av eteriske oljer.

Her finner du Mandelolje

Jojobaolje: 100% Naturlig, økologisk og vegansk Jojobaolje. Oljen er tilnærmet duftfri, og er gyllen i fargen. Oljen er svært lik vår egen hudolje, sebum og absorberes derfor raskt og langt inn i huden uten å tette igjen porene. Jojoba oljen stabiliserer hudens egen fettproduksjon, og kan derfor være fin ved akne problemer. Den har også antibakterielle egenskaper og har et høyt innhold av nærende fettsyrer. Jojoba oljen passer for alle typer hud, og er særlig fin til tørr hud og akne. Kan brukes etter barbering og voksing for å hindre irritert og rød hud, da den reparerer hudens egen syrekappe som skades ved hårfjerning.

Her finner du Jojobaolje

Avokadoolje: 100% naturlig, økologisk og vegansk avokadoolje som er rik på essensielle fettsyrer, vitaminer og aminosyrer. Avokado olje trenger dypt inn i huden, og tilfører næring og fuktighet. Avokaooljen virker cellefornyende på huden, gir en lett solbeskyttelse. Særlig god for tørr og aldrende hud.

Her finner du Avokadoolje

Arganolje: 100% Naturlig og vegansk arganolje. Utmerket olje for hud og hår og er rik på E-vitamin og fettsyrer som virker revitaliserende og cellefornyende på huden. Arganoljen absorberes raskt i huden uten at huden føles fet. Den er svært nærende og fuktighetsgivende, og den inneholder sgualane som gjør huden myk og er beskyttende mot vær, vind og sol.

Her finner du Arganolje