Tag Archives: barbering

Barbering med kost og barbersåpe

Det er flere grunner til hvorfor tradisjonelle barberingsprodukter bør brukes fremfor kommersielle engangs produkter. Tradisjonelle produkter inneholder naturlige ingredienser uten kjemiske tilsetninger og er av god kvalitet. Barberingssåpen er kortreist og produseres i Norge og er miljøvennlig fordi barbersåpen ikke produserer avfall slik som bokser med barberskum gjør. Barbersåpen er pakket i papir som enkelt kan resirkuleres.

Såpene er samtidig svært drøye i bruk og varer lenge – bra for deg, miljøet og lommeboken!

– Den største feilen menn gjør når det kommer til barbering, er at de barberer seg før de dusjer.
Det er viktig at huden er både varm og våt før man barberer seg. Dette gjør at porene i huden åpner seg, og både huden og hårene blir mykere.

Chinh Vo – Inch Frisører

Varmt vann er viktig for en best mulig barbering, derfor er det en fordel å ha dusjet først. Når hårene absorberer varmt vann, blir de mykere og enklere å kutte. Et alternativ er å skylle ansiktet godt med varmt vann før barberingen.

Barberhøvel

Tradisjonelle barberhøvler har blitt veldig populære grunnet den gode kvaliteten på høvelen og fordi det er mer miljøvennlig og økonomisk gunstig. Tradisjonelle høvler bidrar til en tettere barbering og du trenger bare kjøpe barberblader som byttes ut etterhvert når bladet starter å bli sløvere under barberingen. Du får forskjellige typer barberblader med forskjellig skarphet. Her finner du en liten oversikt og informasjon over forskjellige barberblader.

Hva betyr barberhøvel med lukket kam? Dette betyr at kun en liten del av barberbladet er eksponert. En barberhøvel med lukket kam innebærer at den beskytter huden i større grad enn en barberhøvel med åpen kam, og gir derfor en mildere barbering. Lukket kam er den vanligste typen hode for tradisjonelle barberhøvler.

Barberkost og barbersåpe

Det anbefales å bruke en barberkost for å skumme opp barbersåpen. Barberkosten vil løfte hårene, fukte skjegget og gi en god massasjeeffekt. Ved bruk av en barberkost bruker man også mindre mengder produkt, fordi barberkosten hjelper med å produsere mer skum.

En god barbersåpe bør være fuktighetsgivende og skumme godt. Grims have Barbersåper er fuktighetsgivende og brukes til tradisjonell barbering. Barbersåpen vil bidrar til at høvelen glir lettere over huden, bløtgjør og gir et tykt langvarig skum. Såpen er tilsatt ekstra glysering for å holde huden myk etter barbering. Anbefales alle hudtyper og finnes i tre varianter; duftfri, rosmarin, og cedertre.

Under barberingen skal man barbere med hårveksten for å unngå inngrodde hår og irritasjon. Husk å skylle ansiktet med kaldt vann for å hjelpe å lukke porene, og pass på å ikke bruke produkter som inneholder for mye parfyme eller alkohol etter barberingen. Tradisjonelle barberingsprodukter inneholder som regel alkohol og dette tørker ut huden, derfor anbefales spesielt de med tørr eller sensitiv hud å ikke bruke produkter som inneholder alkohol.

Hudpleie etter barbering

Pleien etter barbering er like viktig. Før barberingen trenger hårene å bli mykere slik at de er lettere å kutte, og etter barberingen trenger huden ofte mye pleie. I listen under finner du vårt utvalg av barberingsprodukter av høy kvalitet. I tillegg til å bestå av naturlige ingredienser er produktene svært drøye i bruk!

Økologisk Skjeggolje: – En fuktbevarende skjeggolje med maskulin og skogaktig duft av lime, cedertre, rosmarin, einer og lavendel. Arganolje er spesielt god for pleie av skjegg fordi oljen pleier håret og holder skjegget bløtt og mykt hele dagen. Anbefalt til pleie av alle typer skjegg.

Her finner du økologisk skjeggolje

Jojobaolje: – 100% Naturlig, økologisk og vegansk Jojobaolje. Oljen er svært lik vår egen hudolje (sebum) og absorberes derfor raskt og langt inn i huden uten å tette igjen porene. Jojoba oljen stabiliserer hudens egen fettproduksjon, og kan derfor være fin ved akne problemer. Den har også antibakterielle egenskaper og har et høyt innhold av nærende fettsyrer. Jojoba oljen passer for alle typer hud, og er særlig fin til tørr hud og akne. Kan brukes etter barbering og voksing for å hindre irritert og rød hud, da den reparerer hudens egen syrekappe som skades ved hårfjerning.

Her finner du Jojobaolje

Her finner du hele utvalget vårt av skjeggoljer og barbersåper.

Kilder: https://www.abcnyheter.no/livet/mote/2014/05/08/199316/slik-barberer-du-deg-riktig

https://beecoshop.no/butikk/bad/barbering

https://www.barbershop.no/pages/hvilket-barberblad-passer-for-meg