Havsalt i såper og bad

Salt har blitt brukt så langt tilbake som 6050 f.Kr. og vært brukt i utallige sivilisasjoner til matlaging, men visste du at salt også er en svært populær naturlig ingrediens som blir brukt i mange forskjellige hudpleieprodukter?

Bruksområder for salt

Salt tilfører huden mineraler som magnesium, kalsium og sink og den virker oppstrammende og rensende. Den kan forbedre hudens barrierefunksjon, reduserer irritasjon og betennelse og gjenoppretter hudens naturlige pH!

Salt fungerer som en naturlig og skånsom skrubb uten å gjøre huden irritert og fjerner døde hudceller samtidig som den stimulerer til produksjonen av nye. Salt er et svært miljøvennlig alternativ til bruk som skrubb fordi den kun består av naturlig salt som allerede finnes i saltvann og det etterlater ingenting i naturen etter bruk!

Mange hudpleieprodukter har små plastkuler av mikroplast som brukes som en ingrediens i kosmetikk for å gi en peelende effekt til huden. Dette brukes også i noen tannkremer. Mikroplasten er nesten ikke synlig for øynene våre og mikroplasten havner i sluket på badet og fraktes videre med i avløpet.

Renseanleggene klarer ikke å filtrere ut all mikroplasten og da renner dette videre ut i havet til forskjellige fisk og dyr som vil absorbere eller spise mikroplasten. Bitene av mikroplast kan også inneholde helse og miljøskadelige stoffer som forurenser vannet. I tillegg fungerer mikroplasten som ”svamper” i havet og binder til seg miljøgifter fra omgivelsene. Når mikroplast spises av dyr, kan giftene bli med videre opp i næringskjeden. Mennesker er på toppen av næringskjeden og i verste fall havner de på vårt eget matfat til slutt.

For de med akne og eksemhud kan saltvann hjelpe huden fordi den er rensende og antiseptisk. Saltvann kan bidra med å fjerne giftstoffer fra huden og er svært nyttig for å helbrede mindre sår, kutt, utslett og skrubbsår.

Produkter med havsalt

I såpefabrikken har vi en del produkter som inneholder havsalt, og vi har nylig fått nye saltskrubb såper med forskjellig lukt, farge og form til vårt sortiment!

I listen under er det produkter som tilfører huden mineraler (bla. magnesium, kalsium og sink), de virker oppstrammende og rensende og er spesielt bra for eksemhud og akne. Såpene gir et kremet skum og er drøye i bruk.

Saltskrubb Sitrus: – Saltskrubb såpe med havsalt. Inneholder eteriske oljer med deilig duft av May chang og sitrongress.

Du finner Saltskrubb Sitrus her

Saltskrubb med Kanel og Salvie: – Saltskrubb såpe med havsalt. Inneholder eteriske oljer med deilig duft av kanel og salvie.

Du finner Saltskrubb med Kanel og Salvie her

Saltskrubb: – Saltskrubb såpe med havsalt. Inneholder ingen duft.

Du finner Saltskrubb såpe her

Badesalt med Lavendel og Kamille: – Badesalt som inneholder Kamille og Lavendel. Gir en beroligende effekt og en deilig duft. Epsombadesalt kan virke lindrende på muskel smerter -og verk, og hjelpe kroppens egen detox prosess. Ha god effekt på hud problemer som eksem og psoreasis.

2-3ss pr bad

Du finner Badesalt med Lavendel og Kamille her

Her finner du hele utvalget vårt av produkter som inneholder salt

Kilder: https://www.kk.no/livstil/derfor-er-det-bra-a-bade-i-saltvann/67813174

https://marinamiracle.no/blogs/news/113235524-5-ting-du-ma-vite-om-mikroplast-i-kosmetikk

https://snl.no/saltvann