Sommerglede

Gleden med sommeren er stor! Det er herlig med lysere og varmere dager, grill, is og sene kvelder. Men noen ganger kan man glemme alt det ekstra som følger med sommeren. Huden vår kan lett bli irritert, tørr og solbrent hvis vi ikke er rause nok med bruken av solkrem og hudpleie etterpå, og vår venn myggen besøker oss gjerne ofte på kvelden.

Bildet er tatt av chezbeate fra Pixabay 

Solen og huden vår

Kroppen vår påvirkes positivt av solen siden den hjelper å stimulere hudens dannelse av vitamin D3, som hjelper kroppen å ta opp kalsium til knokler og muskler. Solkrem er helt essensielt på solfylte dager og svært viktig for huden vår for å beskytte den mot UVA og UV-stråler! Mange av oss bader i klorvann aller saltvann en eller annen gang i løpet av sommeren og da er det spesielt viktig og nødvendig at huden vår får tilført mye fuktighet og blir tatt godt vare på etterpå.

Sommerprodukter

Det er mange produkter på markedet som er spesielt egnet til bruk på sommeren og vi i Såpefabrikken har en del sommerfavoritter som vi ikke klarer oss foruten!

Sommerfavorittene består av salver som kan brukes på alt fra skrubbsår, insektstikk og solbrenthet, duftlys for å holde myggen vekk fra uteplassen, såpe for å vaske hagehendene, såpe som skummer i saltvann og naturlige baseoljer som gir huden all den fuktigheten og pleien den trenger etter en dag i solen!

Det beste fra naturen til bruk i naturen.

Argan olje: Argan oljen er en fantastisk olje som ofte blir brukt til tørt hår! Den er fuktighetsgivende og hudgenererende og beskytter mot vær, vind og sol. Det er en tynn olje som absorberes raskt av huden så den ikke føles fet etterpå. Argan oljen har svært mange bruksområder og kan brukes til både hår, kropp og ansikt!

Du finner Argan oljen her

Mandelolje: Mandel oljen er en super olje som roer irritert og sensitiv hud. Den passer til alle hudtyper og er spesielt god til eksem eller tørr hud! Mandeloljen inneholder omega-3 fettsyrer, som kan bidra til å helbrede solskader, redusere tegn på aldring og falme arr. Oljen kan også bidra til å beskytte håret mot solskader, og har naturlig SPF 5!

Du finner Mandeloljen her

MyggSTIKK duftlys: Vårt populære MyggSTIKK duftlys er en klassiker på terrassen eller balkongen på sommeren hos de fleste. Når sommerkvelden kommer er vår venn myggen presist som alltid på besøk, da pleier mange å bruke sprayer og kremer for at myggen ikke skal komme i nærheten. Men visste du at myggen har en særdeles delikat luktesans og at det er enkelte lukter den ikke liker?

De fleste kommersielle insektssprayer og stearinlys for mygg inneholder syntetisk duft av sitron og er ment for å holde myggen på avstand. Sitron er èn av de mange luktene som er irriterende for myggen. Her kan du lese mer om hvilke dufter som myggen ikke liker, så kan du sitte i fred på sommerkvelden.

Du finner MyggSTIKK duftlys her

Saltvannssåpe: Saltvannssåpen er perfekt for de med hytte ved sjøen! Saltvannssåpen skummer i saltvann i motsetning til andre såper, og har et praktisk tau slik at den kan henges ved badetrappa! Såpen er duftfri, økologisk og inneholder pleiende og mykgjørende oljer som ikke tørker ut hendene.

Du finner Saltvannssåpe her

Gartnersåpe: Etter litt hyggelig hagearbeid på sommeren er det supert å ha en mykgjørende, men samtidig litt røff skrubbesåpe som er super til skitne hender. Gartnersåpen har et høyt innhold av kokosolje som gjør at den rengjør ekstra godt, i tillegg til at kaffekornene fungerer som skrubb. Det er festet en tråd i såpen, slik at den kan henge lett tilgjengelig ved en kran i hagen eller ved kjøkkenvasken!

Du finner Gartnersåpe her

Ringlomstsalve: En fantastisk effektiv og naturlig salve til bruk som kropp eller ansiktskrem. Salven har mange bruksområder, men på sommeren er den fantastisk til bruk på tørr og flasset hud, ved solbrenthet eller som leppepomade for såre lepper. Salven er også spesielt egnet til bruk på forskjellige typer eksem, akne og utslett!

Du finner Ringblomstsalve her

Grobladsalve: Vår bestselger og favoritt hos mange! Grobladsalven er en “altmulig” salve, som er helt suveren til så mangt; både i førstehjelpsskrinet, og til den daglige hudpleie rutinen! Den hjelper mot sår/skrubbsår, alle typer insektbitt, mot svie og kløe etter brennmanet eller brennesle, solbrenthet og mot tørre og sprukne hender «husmorhender».

Effekten ved bruk av groblad på sår er vitenskapelig bekreftet. Studier viser at groblad inneholder stoffer som bl.annet desinfiserer, hindrer betennelser og fremskynder sårheling.

Du finner Grobladsalve her

Kilder: https://www.fhi.no/ml/miljo/straling/ti-ting-du-ma-vite-om-soling-i-sommer/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3140123/

https://masaga.no/solbeskyttelse-dette-bor-du-vite/

https://www.naaf.no/fokusomrader/allergi-og-overfolsomhet/ferietips-og-reiserad/sommer-sol-og-solkremer-/

https://myggbloggen.no/2016/04/06/10-dufter-som-far-myggen-til-a-stikke-av/

https://pixabay.com/no/photos/sunblock-hudpleie-sunn-hud-hjertet-1461397/