8 Grunner til å bytte ut konvensjonell såpe med et såpestykke:

Bruk av såpestykker har med tiden fått et ufortjent dårlig rykte som skittent, udelikat og kjedelig. Med riktig håndtering er ikke det nødvendigvis tilfelle. Vi har samlet 8 gode grunner for å gjeninnføre såpestykket på badet!

Hjemmelaget såpe – Et bedre alternativ for deg og miljøet!

  • Hjemmelaget såpe er et godt alternativ for miljøet fordi den ikke er pakket inn i plast emballasje
  • Hjemmelaget såpe er bra for miljøet, OG for deg! Dette fordi den ikke inneholder miljøgifter! Miljøgifter er giftige stoffer som ikke brytes ned i naturen. I stedet lagres de i kroppene våre.
  • Hjemmelaget såpe er et mye sunnere alternativ for deg fordi de ikke inneholder hormonforstyrrende parabener, som påvirker hormonsystemet vårt! (og som derfor blant annet kan være kreftfremkallende)
  • Hjemmelaget såpe er et godt allergivennlig alternativ da det benyttes eteriske oljer, og ikke syntetisk fremstilt duft oljer (Og så lukter det så mye bedre!).
  • Hjemmelaget såpe tørker ikke ut huden din som vanlig konvensjonell såpe ofte gjør. All såpe dannes ved at lut og olje inngår i en kjemisk reaksjon, en såkalt sapofiseringsprosess.  Et biprodukt av denne reaksjonen er glyserin. Glyserin har en veldig god fuktighetsbevarende egenskap på huden, og er derfor et ettertraktet produkt (men som dessverre ofte tas ut av vanlig såpe for å benyttes i kosmetikk, og hudpleie produkter).
  • Hjemmelaget såpe lages av sunne og nærende vegetabilske oljer, som i tillegg til å være oljer som lett tas opp og dermed hjelper huden til å bevare sin fuktighet, også er fulle av vitaminer og fettsyrer som er nødvendige for hudens oppbygning og elastisitet (les mer om basis ingrediensene i såpene her). I motsetning inneholder konvensjonelle såper ofte mineraloljer.  Dette er faktisk et petroleumsprodukt (!), som heller enn å trenge inn i huden, legger seg utenpå den, og hindrer huden å puste og å kvitte seg med avfallsstoffer.  Resultatet blir at hudens naturlige funksjoner hemmes, og huden blir tørr.
  • Hjemmelaget såpe er også veldig drøy i bruk (bare husk at såpen bør ligge på en såperist slik at overflødig vann får renne vekk. Les mer om hvordan oppbevare såpestykket ditt her).
  • Og sist men ikke minst, så ved å hjelpe både deg selv og miljøet å «get clean», hjelper du andre med å «get clean» ved å støtte Såpefabrikken som arbeidstreningsarena.

Er du usikker på bruk av såpestykket i forhold til smittefare og Covid-19, les mer om dette her.