Såpestykke og smittefare?

Mange er usikre for hvor trygt et såpestykke er i forhold til smittevern.  Forskning viser heldigvis at et virus ikke kan leve på en såpeoverflate.  Dette da såpens egenskaper faktisk ødelegger virus!  Men selv om virus ikke kan leve på såpens overflate, og man trygt kan benytte såpestykke uten å være redd for at det skal være en smittekilde til Korona, så vil det alltid være lurt å også ha tilgang til antibac.  Ja takk til begge deler! 

Et av de viktigste smitteverntiltakene hver og en av oss bidra med er god håndhygiene. Det blir dermed mye håndvask og antibac om dagen.  Begge deler er med på å tørke ut hendene til små og store. 

Alle såpene vi selger i Såpefabrikken er overfettet i mer eller mindre grad.  Det vil si at når såpen lages, og lut reagerer med olje og blir til såpe, så er det litt mer oljer enn luten kan reagere med.  Altså blir det i sluttproduktet «overskuddsoljer», noe som gjør at overfettet ved hver bruk avgir litt av disse pleiende oljene som er med på å bevare fuktigheten på huden din! 

En favoritt som er ekstra pleiende og mykgjørende, er denne Geitemelksåpen som er tilsatt deilig fet Geitemelk. Rett og slett fantastisk i disse håndvasketider! 

Er hendene allerede blitt tørre og såre, så anbefaler vi på det sterkeste Ringblomstsalven, eller Grobladsalven.  Begge to er vidundersalver på alt fra såre og tørre hender, til bleieutslett og myggestikk!

Kilder: www.nytimes.com/2020/03/13/health/soap-coronavirus-handsashing-germs.html