Hvordan oppbevare såpestykket?

Det fins mange søte såpekopper, der såpen blir liggende og bade i vann.  Resultatet blir at såpen blir badende i «såpe-søle», og går i oppløsning.  Derfor er det er must å bruke en såpekopp der vannet kan renne ut, slik at såpen kan tørke opp mellom hver gang den brukes.  Da vil såpestykket vare lengre, og fortsatt være pent å se på!

Det er viktig å gå over såperistene med en vaskekost i ny og ne, for å fjerne gamle såperester. I områder der det er fuktig hele tiden, som feks i dusjen, kan det være lurt med såperister av metall eller silikon. Såperister i tre trenger i større grad å få tørke opp mellom bruk i likhet med såpen. Såpekopper i silikon har også den egenskapen at de får bedre feste i badekaret.

Skal du ut på reise, er det like lett å ta med såpestykket, som flytende såpe (faktisk enklere, da du ikke trenger å tenke på restriksjoner for flytende væske på flyet!). Bruk en såpekopp til oppbevaring. Men husk at såpekoppen bør inneholde en såperist, slik at eventuell fuktighet kan renne av seg. Praktisk såpekopp til reisen finner du her.