Lys i Norgesglass – Fra soya til rapsvoks

Kaldere vær og mørke dager gjør det spesielt koselig med stearinlys. Enkelte lys varierer i brennetid, og duft avhenger ofte av typen lysvoks som blir brukt.

Brennetiden til hvert enkelt lys varierer, – siden lys påvirkes av både temperatur og luftfuktigheten i et rom. Derfor har de fleste lys alltid kun en estimert brennetid.

Våre tidligere produserte duftlys ble laget av 100% naturlig soyavoks, men grunnet utfordringer med å spore soyavoksens opphav og miljøproblemer relatert til avskoging av regnskogen, har vi valgt å bytte til en annen vokstype. Du kan lese mer om problemet med soyavoks her.

Rapsvoks

Fremtidig lysproduksjon hos Såpefabrikken, vil bli erstattet med rapsvoks blandet med bivoks. Bivoksen bidrar til å øke brennetiden ytterligere og den kan også bidra med å rense inneluften. Raps er en kulturplante med karakteristiske gule blomster, og den er i samme slekt som kål. Raps dyrkes av bønder i store deler av Amerika og i Europa. Rapsvoksen fremstilles av oljen som presses ut av rapsplanten og den er fullstendig bærekraftig og fornybar. Rapsvoksen gir bedre duftutkast slik at eteriske oljer eller duftoljer man benytter vil lukte mer når man bruker lyset. Rapsvoks soter dessuten mindre og har noe lenger brennetid enn soyavoks.

Lysene kommer fortsatt i flotte Norgesglass og i norgesglass med hengslet lokk fra Porsgrunds Porselenssfabrikk. De kan gjenbrukes når innholdet er tomt.

Norgesglassene kan brukes som drikkeglass og egner seg til både varm og kald drikke og kan også brukes til å ha koselige telys i!

Vi ønsker å tilby refill til norgesglassene fremover, og jobber med løsninger på dette. Vi tilbyr også lys uten duft for de som foretrekker hyggen med lys uten duft.

Her finner du vårt utvalg av duftlys og lys uten duft.