Argan oljen – Marokkos gull

Hva er Argan olje?

Argan olje er en naturlig vegetabilsk olje som lages av mandelen fra argan treets frukter. Fruktene er lik oliven, men er litt større og rundere. Produksjon av arganolje er en stor prosess, og krever mye arbeid. Den samles for hånd og settes til tørk i solen.

Den beste oljen bli laget ved å presse mandelen uten bruk av løsemidler eller varme, så den beholder alle næringsstoffene.

Argan treet finnes bare i Marokko, mellom byene Essaouira og Marrakech. Fordi argan treet kun produserer noen få kilo frukt i året, er det en av oljene det produseres minst av i verden.

Hva inneholder den og hva brukes den til?

Den inneholder en stor andel vitamin E, essensielle fettsyrer og antioksidanter. Argan oljen har derfor svært mange bruksområder og kan brukes til både hår, kropp og ansikt. Til bruk i ansiktet kan du tilsette noen få dråper i håndflaten, som du varmer i hendene før du presser oljen forsiktig inn i huden. For en tørr og kløende hodebunn, kan du massere oljen direkte i hodebunn og ha den over natten. Dagen etter vasker du ut oljen, med en naturlig sjampo uten tilsetningstoffer, slik at håret blir mykt og glansfult.

Argan oljen er også en utmerket beskytter mot varmebehandling av håret ved bruk av rettetang eller krølltang. Oljen skal kun brukes på lengden i håret og skal være litt absorbert i håret før du bruker rettetang/ krølltang.

Noen av bruksområdene til Argan olje:

  • Utmerket olje for hud og hår.
  • Rik på E-vitamin og fettsyrer som virker revitaliserende og cellefornyende på huden.
  • Nærende, fuktighetsgivende, hudgenererende og på hud og hår.
  • Inneholder sgualane som gjør huden myk.
  • Beskyttende mot vær, vind og sol.
  • Fin ved tørr hodebunn, og livløst, tørt hår.
  • En god olje ved aldrende hud, tørr hud, akne, strekkmerker, eksem og psoreasis.
  • Absorberes raskt, uten at huden føles fet.

Her finner Arganolje HER

Vår naturlige sjampo uten tilsetningsstoffer finnes HER

kilder: https://valleva.com/pages/argan-oil-history http://gronnogskjonn.com/2015/06/hvordan-bruke-arganolje/ https://anneshudpleie.no/2018/04/27/10-gode-grunner-til-a-bruke-argan-olje/