Castor olje – for vipper og hår!

Hva er castorolje?

Castorolje (ricinusolje) er en vegetabilsk olje som er laget ved å utvinne olje fra frøet av ricinusplanten. Oljen er luktfri og fargen er blank og litt gulaktig. Den er svært tykk og kan minne om honning i konsistensen.

Den har i tusenvis av år blitt brukt for å styrke håret, fordi den inneholder et bredt utvalg av mineraler og fettsyrer som er viktige for å gro et friskt og sterkt hår. Omega 9 fettsyrer er nærende til både hår og hårsekk og har en unik evne til å være dypt gjennomtrengende, dette gjør at oljen er i stand til å gi næring dypt inn i porene og hårsekkene. Castor oljen har et høyt innhold av ricinusoljesyre, syren er antibakteriell og er derfor svært effektiv mot bakterier og sopp. Den er også kjent for sin lakserende effekt, derfor er den ofte omtalt som lakserolje.

Bruksområder for castor olje

  • Fremmer og styrker hårvekst (vipper, bryn og hår) og er en hovedingrediens i vippeserum.
  • Gode antiflammatoriske og antibakterielle egenskaper.
  • Lindrende til ømme og støle muskler.
  • Kan brukes som ansiktsrens.
  • Masseres inn i hodebunnen, for å stimulere hårveksten

Her finner du Castorolje

Kilder: https://naturalpath.net/teijeiro/10-uses-of-castor-oil-the-incredible-vegetable-oil/

https://marinamiracle.no/pages/castor-olje)