All husholdningsvask, med bare èn såpe!

De fleste av oss har et velutstyrt skap med diverse vaskemidler; mengder av plastflasker til vask på gulv, til vindu, til bad, til kjøkken, til oppvask, til fargede klær, til hvite klær osv.  Tradisjonelle vaskemidler som dette er proppfulle av kjemikalier, -og så blir det fryktelig mye plastembalasje!

Man kan faktisk bytte ut nesten alle vaskemidlene i skapet med en økologisk, kjemikalie og plastfri såpebar, som i tillegg er drøy i bruk.

Husholdningsåpe fra Grims Have ca 100g, finnes i 250g

Denne husholdningssåpa fra Grims have kan nemlig brukes til nesten alt! 

Rasp en liten dæsj såpe i en spruteflaske sammen med vann, og du har vaskemidler til både bad, kjøkken og andre benker og overflater.  Har du eteriske oljer hjemme, gir 4-5 dråper lavendel, eller sitron en deilig, ren duft.

Husholdningssåpen kan også brukes til oppvask.  Ha den liggende på en såperist ved siden av kjøkkenvasken.  Gni oppvaskkosten på såpen og vask i vei!  (Men husk at med mindre du har lyst på boblebad i og utenfor oppvaskmaskinen, så må kun tradisjonell oppvasksåpe benyttes i denne!).

Husholdningssåpen fungerer også utmerket til gulvvasken.  Bare rasp ønsket mengde såpe i vannbøtta og vask i vei.  Her kan man også tilsette duft fra eteriske oljer etter smak, for å få den deilige duften av nyvaska hus!

Sist men ikke minst, så fikser husholdningssåpa klesvask så lett som bare det!  Rasp ca 1 ss vaskepulver til en maskin.  For å fjerne lukt og få mykere klesvask, kan man tilsette en ss med natron!    

Den økologiske husholdningssåpen etterlater både flater, luft og vaske vann rent og kjemikaliefritt, og søppelkassen plastfri!