4 tips til pleie av barne huden på kalde vinterdager

For barnas sarte hud er det viktig å bruke produkter som er milde, pleiende og som består av naturlige ingredienser. Barn har mer sensitiv hud enn voksne fordi mange av hudens beskyttelsesmekanismer ikke er ferdig utviklet enda og fordi hudens ytterste lag er tynnere. De har derfor lettere for å få tørr og irritert hud, derfor anbefales det å alltid bruke produkter som er milde og uten parfyme for å skåne mot eventuell uttørking og irritasjon.

I Såpefabrikken har vi såper og salver som er egnet til bruk for de minste. Til alt fra pleie av bleieutslett, og til vask og stell.

Geitemelksåpe fra Grims have

Geitemelk er rik på både mettet og umettet fett, noe som gjør den ideell for såpeproduksjon. Mettet fett øker skummet i såpen, mens umettet fett gir fuktighetsgivende og nærende egenskaper.

Geitemelksåpen er en overmettet såpe, som betyr at såpen er tilsatt mer fett enn det er lut.

Melken hjelper med å gi ekstra næring og fuktighet til hud og hår og blir brukt av mange med sensitiv hud og de med forskjellige hudproblemer som eksem og utslett. Geitemelksåpe inneholder store mengder fett, spesielt kaprylsyre, som kan hjelpe med skånsom fjerning av smuss og rusk uten å fjerne hudens naturlige fettsyrer. Geitemelk er rik på fettsyrer og kolesterol, som utgjør en stor del av hudmembranen. Den har vitamin A, og er en god kilde til selen, et mineral som er vist å støtte en sunn hudmembran.

Geitemelksåpen kan gjerne virke i noen minutter på huden før du skyller av, for bedre effekt av såpens fuktighetsgivende og nærende egenskaper. Min erfaring ved bruk av geitemelksåpen er at kløende, tørr og sensitiv hud blir bedre.

Geitemelken kommer i vanlig såpebar i størrelse på ca 100g eller i en søt figur sau. Denne er veldig populær blant de minste barna!

Her finner du 100g Geitemelksåpe og Figur geitemelksåpe i nettbutikken.

ShampoBAR og SåpeBAR:

Såpene fra vår nye BAR-serie er spesielt utviklet for de med allergi, og sensitiv hud. Såpene inneholder fuktighetsgivende oljer som gir næring og fuktighet til hud og hår. Såpene er helt naturlige, økologiske, veganske og inneholder ingen duft eller tilsetningsstoffer.

Her finner du shampoBAR og såpeBAR i nettbutikken.

Ved sammenligning av flytende kommersielle såper, fungerer naturlig sjampobar på en litt annerledes måte. 

Sørg for å bygge opp mye skum når du vasker håret, ellers kan håret bli litt stritt etter vask. Det anbefales å vaske håret to ganger slik at hår og hodebunn blir ordentlig ren.

Om du er vant med kommersiell såpe, vil det ta tid før hodebunnen har regulert seg. Derfor kan håret oppleves litt tungt og annerledes i starten.

På bloggen vår kan du lese mer om hvordan man bruker en shampobar!

Ringblomst salve fra Grims have:

Ringblomssalven er noe alle burde hatt i medisinskapet hjemme. Den kan brukes som bleiesalve, for å lindre tørr hud eller som kuldekrem på vinteren, og på sprukne og tørre lepper. Ringblomsten er kjent for å være sårhelende og har antiseptiske egenskaper.

Her finner du Ringblomst salve i nettbutikken.

Ansiktssåpe med havre fra Grims have:

Ansiktssåpen med havre er en mild og duftfri såpe med naturlige oljer, og inneholder et høyt innhold av pleiende Sheasmør. Oljene i såpen trekker godt inn i huden og beskytter. Såpen kan hjelpe mot irritasjon, rødhet og kløe i huden. Siden ansiktssåpen kun inneholder naturlige ingredienser og er uten tilsetningsstoffer, er den spesielt egnet til sensitiv hud, og passer godt til ansikt, barn og baby.

Her finner du Ansiktsåpen i nettbutikken.

Oppbevaring av såpene:

For å oppbevare såpene på best mulig måte, skal de tørke mellom hvert bruk for å vare lenger. Såpebeholdere finnes i mange forskjellige modeller, men for de minste barna er det ekstra morsomt å ha en liten såpebeholder med hender som holder såpen.

Du kan lese mer om riktig oppbevaring av såpene på bloggen vår.

Her finner du Blå såpebeholder og Rosa såpebeholder i nettbutikken.