Mangosmør – For pleie av sår og tørr hud

Hva er mangosmør?

Mangosmør er et naturlig smør laget av kjernen til mangofrukten eller fra mangofrøet. Den har en hvit farge som kan ligne kakaosmør, og har svært lite eller ingen duft. Dette skyldes fordi smøret blir utvunnet fra kjernen til mangoen, istedenfor fra frukten. Mangosmør er et naturlig plantesmør akkurat som sheasmør og kakaosmør, og den er lett og fuktighetsgivende uten å være fet.

Mangosmør er egnet til bruk på huden, men den kan også brukes som erstatning for tradisjonelt smør.

Bruksområder

Mangosmør har en mer kremete konsistens enn sheasmør, og er rik på antioksidanter. Den har mange forskjellige bruksområder, men er spesielt egnet til pleie av tørre og sprukne lepper og for bruk til huden i ansiktet, fordi mangosmør ikke tetter igjen porene. Smøret har gode egenskaper for pleie av sår og sprukken hud, fordi den har sårhelene egenskaper. Den inneholder store mengder vitamin A, C, og E som er viktige for å pleie og vedlikeholde huden. Mangosmør kan også brukes som hårkur over natten for å behandle tørr og kløende hodebunn, eller påføres hårtuppene etter hårvask mens håret fortsatt er fuktig for å behandle tørt hår.

Mangosmør har antiinflammatoriske egenskaper som kan lindre tørr hud, og smøret blir ofte brukt som kløestillende middel på insektstikk og kløende bitt.

  • Krem for kropp og ansikt
  • Anti-inflamatoriske egenskaper
  • Barberkrem
  • Sårhelene
  • Leppepomade for tørre og sprukne lepper
  • Hårpleie som hårkur over natter eller til bruk på tuppene når håret er fuktig
  • Absorberes raskt inn i huden
  • Høyt konsentrasjon av vitamin A, som bidrar til celleproduksjon
  • Fuktighetsgivende uten at huden føles fet

Du kan enkelt lage din egen leppepomade med å bruke rent mangosmør. Bare legg mangosmør i en liten metall eller glass beholder, så har du en helt naturlig og fuktighetsgivende leppepomade når du trenger det!

Tips: For farge i leppepomade, bruk fersk rødbet juice eller rødbet pulver og bland med mangosmør. Ved å tilsette mer pulver/ juice kan du øke intensiteten til fargen.

Rødbetpulver fåes kjøpt hos de fleste helsekostforretninger og hos noen dagligvarebutikker.

Kilder: https://www.wildfornature.com/mango-butter-skin-benefits/

https://masaga.no/product/mangosmor-100-rent-og-kaldpresset/