Kokosoljens mange bruksområder

Hva er kokosolje?

Kokosolje er oljen som utvinnes fra fruktkjøttet til kokosnøtten. Den er hvit i fargen og har en svak duft av kokos. Kokosoljen er fast i konsistensen, men blir flytende ved 24 grader. Kokosoljen egner seg godt til hudpleie grunnet det høye innholdet av vitamin-E og fettsyrer. 

Kokosolje er veldig populær fordi den har mange bruksområder og helsefordeler! Kokosolje er hovedingrediensen i de fleste såper fordi kokosoljen er en fantastisk rengjørende ingrediens! Husholdningssåpen fra Grims Have er utelukkende laget av kokosolje, og den kan brukes på alle overlater i hjemmet og til klesvasken!

Kokosolje brukes ofte i matlaging, men kan også påføres hår og hud. Den er rik på mettet fett og middel kjedede fettsyrer, spesielt laurinsyre.

Fettsyrene som finnes i kokosolje har antimikrobielle egenskaper og kan bidra med å beskytte mot skadelige mikroorganismer. Dette er spesielt viktig for hudens helse fordi mange typer hudinfeksjoner slik som akne, cellulitt, follikulitt og fotsopp er forårsaket av bakterier eller sopp.

Kokosolje kan hjelpe mot akne og urenheter i huden samt redusere betennelse. Innvortes virker oljen ved å stabilisere frie radikaler i kroppen.

Fuktighet til hud

I tillegg til å forebygge kviser og betennelser, kan kokosolje også bidra til å holde huden hydrert. Kokosolje kan være en effektiv fuktighetskrem og hjelpe med behandling av tørr hud og eksem.

Kokosolje kan potensielt tette porene dersom du har oljete/ fet hud. Ved sensitiv hud anbefales det kun å bruke på en liten del av huden for å være sikker på at den ikke forårsaker irritasjon.

Raffinert og uraffinert kokosolje

Kokosolje kan produseres på to forskjellige metoder. Ved tørr eller våt prosessering.

Ved tørr prosessering tørker man fruktkjøttet for å trekke ut oljen, deretter bleker og deodoriseres oljen. Dette blir raffinert kokosolje som har en mer nøytral duft.

Ved våt behandling blir kokosoljen laget av det ferske fruktkjøttet istedenfor å bli tørket. Dette blir uraffinert kokosolje som får en naturlig og sterkere lukt av kokos.

Produkter som inneholder kokos

Vi har mange produkter som inneholder kokos som ingrediens, men i listen under finner du de produktene som har det høyeste innholdet av kokos.

Kokosmelkshampo: – En mild og 100% plantebasert, økologisk shampobar. Inneholder kokosmelk som gir næring til hår og hodebunn og renser skånsomt, uten å tørke ut håret eller hodebunnen. Kokosmelksåpen renser uten å fjerne det naturlige fettlaget og gir et fyldig og kremet skum. Duftfri, Anbefales til normalt/ tørt hår.

Du finner Kokosmelkshampoen her

Husholdningsssåpe: – En 100 % Økologisk, naturlig og plantebasert såpe til bruk for vask av huset, oppvasken og klesvasken. Inneholder 100% kokosolje. Duftfri.

Du finner Husholdningssåpen her

Kilder: https://www.healthline.com/nutrition/coconut-oil-and-skin#TOC_TITLE_HDR_9