Lotion bar – Et alternativ til krem

Hva er en Lotion bar?

Lotion baren er en fuktighetsgivende krem i fast form som ligner på en såpebar. Den brukes ved å gni den i hendene, eller den kan brukes ved å påføre den direkte på huden. Kroppsvarmen gjør at den smelter og avgir de fuktighetsgivende oljene.

Lotion baren kommer i en metallboks, som enkelt kan gjenvinnes ved behov. Eller i bare refill.

Den inneholder kun naturlige ingredienser. Fuktighetsgivende og beskyttende Sheasmør og olivenolje, selvdyrket og høstet ringblomst som vi har laget oljeuttrekk av, Vitamin E som er en kraftig antioksidant og bivoks som inneholder vitaminer og har antibakterielle egenskaper.

Lotion baren har ingen duft, men lukter svakt av bivoks.

Her finner du Lotion bar

Ringblomstens egenskaper

Siden Lotion baren inneholder ringblomst er det en fin mulighet til å dele litt av Ringblomstens egenskaper. Ringblomsten kan brukes både innvortes og utvortes. Som urtete, sies det at bitterstoffene i ringblomsten kan stimulere lever og galle og den kan hjelpe å rense kroppen for giftstoffer. Den virker beroligende og blodtrykksenkende. Ringblomsten er også svært antibakteriell, antiseptisk og kan også styrke immunforsvaret slik at den hjelper kroppen mot infeksjoner. Den er antiseptisk og sårhelende og er sies å være veldig effektiv mot forskjellige typer sår som solbrenthet, forkjølelsessår, eksem, og bleieutslett. Plager som sprukne lepper og skrubbsår er den også svært effektiv mot!

Man kan også bruke ringblomst i matlaging, til bruk i supper, og i gryteretter. Det sies også at kronbladene til ringblomst kan erstatte safran krydder siden den gir samme farge som safran. Derfor blir den ofte kalt fattigmannssafran.

Produkter med Ringblomst

Ringblomstsalve Til bruk på såre tørre lepper og som kuldekrem. Kan brukes som en hverdagssalve ved eksem/ atopisk eksem, kviser og utslett.

Her finner du Ringblomstsalve

Ringblomst leppepomade – Spesielt egnet til bruk på såre og sprukne lepper. Kan også brukes som salve ved hudirritasjoner.

Her finner du Ringblomst leppepomade

Ringblomst såpe – En mild og god såpe velegnet for sart hud. Ringblomst er kjent for sine hudlegene egenskaper.

Her finner du Ringblomst såpe

Ringblomst gavesett Inneholder mild og pleiende ringblomstsåpe og ringblomstsalve som brukes både på lepper og som kuldekrem for de minste barna.

Her finner du Ringblomst gavesett

kilder: https://no.wikipedia.org/wiki/Ringblom  

https://rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/cale_off.htm