Mandel olje – Mykgjørende og naturlig SPF 5

Mandeloljen har blitt brukt i århundrer for å berolige huden og behandle mindre sår og kutt. Det har blitt brukt i gammel kinesisk og ayurvedisk praksis for å behandle hudsykdommer som eksem og psoriasis. 

Nesten halvparten av vekten av en tørket mandel er olje. Modne mandler presses for å trekke ut oljen med minimal varme. 

Uraffinert mandelolje beskytter næringsstoffene og smaken av oljen. 

Ved raffinert mandelolje brukes høy varme og noen ganger kjemikalier. Mens raffinert mandelolje er mer varmetolerant, kan den mangle næringsverdien til den uraffinerte oljen. 

Mandeloljen er svært mykgjørende og brukes til ansikt og kropp. Den er full av vitamin E, og er en flott kilde til magnesium, fosfor og kobber. Den sies også å være en god betennelsesdemper, samt ha en positiv innvirkning på immunforsvaret.

Mandelolje inneholder omega-3 fettsyrer, som kan bidra til å helbrede solskader, redusere tegn på aldring og falme arr. 

Mandeloljen sies også å ha kraftige soppdrepende egenskaper, og kan derfor forsøkes brukt på føttene for å forhindre fotsopp eller for å fjerne andre soppinfeksjoner som ringorm. 

Den nærende oljen kan myke opp og styrke håret. Den er rik på vitamin B-7 eller biotin, så mandelolje bidrar til å holde hår og negler sunne og sterke. Det kan også bidra til å beskytte håret mot solskader, og har faktisk en naturlig SPF 5!

Du kan bruke mandelolje som behandling i hodebunnen, de antibakterielle og soppdrepende egenskapene gjør den effektiv til å balansere gjæren som forårsaker flass. 

Noen bruksområder for mandeloljen:

  • En lett, mykgjørende olje, som absorberes raskt, uten at huden føles fet.
  • Rik på mineraler og vitaminer ( A, B1, B2, B6 og E.)
  • Gir næring og fuktighet til huden.
  • Roer irritert og sensitiv hud.
  • En fin hud og ansiktsolje til alle hudtyper, men særlig fin ved eksem, irritert, tørr eller sensitiv hud.
  • Brukes som massasjeolje, hudolje, ansiktsolje, babyolje eller badeolje.  – Fin som baseolje ved tilsetting av eteriske oljer.

Du finner Mandeloljen her

Her kan du lese mer om baseoljer

kilder: https://www.healthline.com/health/food-nutrition/almond-oil