Gi huden en vitaminboost med Avokadoolje!

Hva er avokado olje?

Avokado olje er en mild, og svært vitaminrik olje, som har høyt innhold av både vitamin A, B, D, E og Betakaroten. Oljen er fet og absorberes godt i huden. Fettsyrene i avokadooljen ligner hudens egen talg og vil derfor ikke tette porene.

Avokadooljen egner seg spesielt godt til moden, irritert og tørr hud eller hår. Dette fordi oljens egenskaper gjør at den absorberes så godt i dypere hudlag, slik at den gir fuktighet, nærer og fornyer huden, samt at den er med på å redusere fine linjer. Oljen kan bli litt tung som eneste olje, og blandes derfor ofte sammen med andre baseoljer (5-10%).  For eksempel. Mandelolje eller Jojobaolje.

Avokadooljen er særlig kjent for sine egenskaper ved å lindre sol – og kulde skader.    

Hvordan lages Avokado olje?

I avokadoolje produksjon kan det ikke brukes modne avokadofrukter, fordi det inneholder så mye vann at oljen emulgerer. Derfor tørkes avokadokjøttet. Oljen utvinnes ved kaldpressing, og er opprinnelig grønn og lukter og smaker som avokado. Ved rensing og raffinering blir fargen lysegul og uten lukt og smak, denne blir ofte brukt i kosmetiske produkter.

Kaldpresset og økologisk avokadoolje til hud og hår, finner du her

kilder: https://marinamiracle.no/pages/avocado-olje

https://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/pers_ame.htm)