Jojoba olje -Hudens favoritt

Hva er Jojoba olje?

Jojoba oljen (Simmondsia chinensis) er flytende ved romtemperatur, men er egentlig en voks. Denne er tilnærmet lik den oljen, eller sebum som er hudens naturlige olje. Jojoba oljen utvinnes ved å presse frø fra jojobatreet som vokser i Sør-Arizona, California og Nord-Mexico.

Hvordan brukes Jojoba oljen?

Jojoba olje brukes hovedsakelig i kosmetikk uten å bli raffinert eller blandet med andre stoffer. Den inneholder kraftige antioksidanter, omega 6, 9 fettsyrer og vitamin A, D og E. Den passer for alle hudtyper, og er spesielt egnet følsom hud, og fet kombinasjonshud da oljen vil balansere oljeproduksjonen i huden. Derfor vil den matte ut oljete hud, samtidig som den gir fuktighet til tørr hud. Jojoba oljen beskytter og binder hudens fuktighet, og er perfekt å bruke ved utslett og sprekker i huden, til akne, eksem og psoriasis. Faktisk egner den seg også godt i solprodukter, og gir også en viss beskyttelse mot solens skadelige stråler.

Litt historie om Jojoba oljen

Navnet Jojoba stammer fra ordet Hohowi, et navn som indianerstammen O’odham ga frøene. Det var nettopp denne indianerstammen var de som oppdaget allsidigheten til Jojoba frøene, der de lagde en antioksidant pasta laget av nøttene som de brukte til hud -og sårpleie.

Jojobaolje kom ikke på markedet før i begynnelsen på 1970-tallet, da hvaljakt ble ulovlig. Den ble først brukt i kosmetikk som en erstatning for spermasettoljen, som er en spesiell hvalolje som også inneholder flytende voks. Jojoba oljen var veldig overlegen i forhold til tidligere oljer som ble brukt, i dag er Jojobaolje kjent og brukt for sine allergivennlige kosmetiske fordeler.

Kilder: https://marinamiracle.no/pages/jojoba

https://www.jojobassaf.com https://urtekosmetikk.no/blogg/2017/4/3/jojobaolje-fremstilling-og-bruk

https://www.newdirectionsaromatics.com/blog/products/all-about-jojoba-carrier-oil.html#history-of-jojoba-oil